perjantai 3. lokakuuta 2008

RAJATEKIJÄT07

RAJATEKIJÄT07 näyttelyssä venytetään, pohditaan, rikotaan, ylitetään, poistetaan ja määritellään rajoja kokeilevan tekstiilitaiteen ja avoimen osallistumisen kautta.
Rajatekijät perustettiin 2007 toimimaan taiteellisen keskustelun, kriittisen kannustuksen, ammatillisen kehittymisen ja iloisen ystävyyden ylläpitäjänä. Ryhmä koostuu seitsemästä nuoresta tekstiilitaiteilijasta, joita yhdistävä tekijä on opintojen aloittaminen vuonna 2001 Lapin Yliopiston Taiteiden tiedekunnassa. Olemme kotoisin eri puolilta Suomea, käytämme eri ilmaisumuotoja, tavoittelemme erilaisia tehtäviä - silti välillämme on yhteinen kiinnostus tekstiilialan monipuolisuuteen ja into taitojemme kehittämiseen.
Ensimmäisessä yhteisnäyttelyssämme kokoonnumme pohtimaan rajoja, erityisesti vaihetta opintojen ja työelämän välillä. Ryhmäläisille ajankohtaista aihetta on lähestytty väljästi pohdiskellen, miettien, mitä tämä elämänvaihe merkitsee myös muuten kuin ammatillisesti. Toistuvia teemoja ovat mm. identiteetti ja minäkuva sekä ammattiosaamisen hyödyntäminen yllättävällä tavalla. Kutsumme myös yleisön pohtimaan aihetta kanssamme osallistumalla kollektiiviseen teoksen kokoamiseen.
Uskomme, että moni kävijä voi löytää omat kosketuspintansa käsittelemiimme teemoihin elämänvaiheesta riippumatta. Pyrimme tarjoamaan kävijälle moniaistisen ja innoittavan kokemuksen esittelemällä mielenkiintoisen kattauksen materiaaleja muovista ja elektroniikkaromusta hedelmiin sekä hyödyntämällä niin perinteisiä tekniikoita kuin uusinta teknologiaakin. Näyttelyn avulla haluamme myös kertoa, että tekstiilisuunnittelijan taidoilla voi tehdä paljon muutakin kuin painokangasta ja poppanoita.
Luvassa on ennakkoluulotonta, humoristista ja kriittistä pohdintaa seitsemän nuoren muotoilun ja taiteen ammattilaisen näkökulmasta.

Ei kommentteja: